Architectural Design

The Days Bay House

In the kitchen, the floor to ceiling windows create a strong connection to the native Eastbourne bush. To reflect this, a piece of natural granite was chosen for its movement and colour. Using soft greens and browns and natural woods this draws the bush into the internal environment of the kitchen. It was necessary to remove some walls to open up the space and change the emphasises of the room, this design has three main focuses – the bush views, a reading seat allows quiet engagement with the feeling of sitting amongst the trees, the sea views, the island bench looks straight out to Wellington harbor and the social views, encouraging engagement with guests as the host cooks.

The paint colours are instrumental in bringing together the Rimu and stone creating a cohesive design, the Double Alabaster on the walls highlight the appealing tones of the Lemon Grass cabinetry, creating an alluring contrast. The colours also accentuate the interesting lines of the custom joinery, making it distinct and elegant.

The soft surrounding paint hues emphasize the beautiful granite bench, making it the focus of the space.

This Design won a number of awards in the ADNZ Lower North Island Architectural Design competition 2009.

 

Wainui square